mei 102015

logo-odmcGoSwim had zich met een kleine afvaardiging ingeschreven voor het Open Nederlands Master Kampioenschap (ONMK) lange baan in Eindhoven, dat werd gehouden van 8 tot en met 10 mei. In het mooie Pieter van den Hoogenband zwemstadion had Jeroen in de de vroege ochtend van vrijdag 8 mei moeten starten op de 1500m vrij bij de heren 55+. Echter gooide autopech roet in het eten en heeft hij helaas niet deel kunnen nemen.

Op vrijdagmiddag was het eerst Victor die moest starten op de 100m schoolslag in de categorie 35+. Daar haalde hij een mooie bronzen medaille, al was zijn tijd toch iets boven zijn persoonlijk record. Vervolgens was het de beurt aan Peter (25+) om te starten op de 200m vrij, die hij eindigde op de 7e plek. Tegen het einde van de middag kwam Victor nog op de 50 vlinder in actie. Hij eindigde op de 5e plek, met een nieuw persoonlijk record.

Op zaterdag stonden de 400m vrije slag en 100m vrije slag voor Peter op het programma. Victor moest die dag eveneens de 100 vrij zwemmen en daarnaast de 50m schoolslag. Peter werd 9e op de 400 vrij en 17e op de 100 vrij. Voor Victor leverde de 100 vrij een verrassende 3e plek op, op de 50 school zat er niet meer in dan de 5e plek.

De derde en laatste dag kwam Victor nog in actie op 50m vrij. Ook hier werd hij 5e.

Volgend jaar zijn er weer twee nationale master kampioenschappen. Maar we hopen vooral op een grote afvaardiging naar het Europees Kampioenschap dat dit jaar wordt gehouden in Londen. De voorlopig planning staat op 25-29 mei 2016 en wordt gehouden in het Olympisch zwembad van 2012. Het valt samen met de ‘ echte’ EK zwemmen en is daarmee het eerste grote toernooi dat plaatsvindt na de Olympische spelen van 2012.