mei 172015
 

50m-bad-amersfoortGoSwim heeft een succesvol eerste weekend achter de rug tijdens de Regionale Zomerkampioenschappen. Tijdens dit weekend kwamen de snelste zwemmers uit de regio in actie in het 50m bad in Amersfoort. De zwemmers die zich hadden geplaatst waren Sol, Jelle, Myrthe en Balder.

Op zaterdag werd het spits afgebeten door Jelle (Jeugd 2). Hij zwom net geen persoonlijk record en viel ook net buiten het podium met de behaalde 4e plek. Het verschil met brons was slechts 0,21 seconden. Daarna was het de beurt aan Sol (Junioren 1) . Op haar eerste Zomerkampioenschappen werd ze mooi 7e op de 50m vlinderslag! Vervolgens kwam Balder (Jeugd 1) twee keer aan de start en zwom op zowel de 200 school als de 100 rug naar een 6e plek. Ook Jelle zwom de 100m rugslag en behaalde daar een hele mooie zilveren plak! Niet lang daarna was Jelle weer aan de beurt. Dit keer op de 200m wisselslag. Ook hier was het prijs, dit keer was het een bronzen medaille.

Op zondag kwamen Jelle en Blader weer in actie. Bij de dames vertegenwoordigde Myrthe vandaag GoSwim. Balder was als eerste aan de beurt en zwom net geen PR op de 50m rugslag. Een 4e plek was het eindresultaat. Voor Jelle was er wederom een medaille. Op de 50m rugslag haalde bij een mooie 2e plek in een nieuw persoonlijk record! Op de rugslag werd een nog een medaille behaald. Op de langste rugslag afstand (200m) haalde Myrthe een prachtige gouden medaille bij de Jeugd 1.

Ook het volgende optreden van GoSwim werd omgezet in eremetaal. Op de loodzware 200m vlinder haalde Jelle een bronzen plak. Myrthe was bij haar tweede afstand, de 100m vlinder, ook weer goed op dreef. Met een verschil van slechts 0,03 seconden versloeg ze oud ploeggenoot Quinty en haalde daarmee haar tweede gouden medaille van de dag. Balder had dit weekend wat met de 6e plek. Want ook vandaag, dit keer op de 100m vrij, eindigde hij voor de derde keer op die plek. Op die zelfde 100m vrije slag viel Jelle net buiten het podium in zijn leeftijdscategorie. Myrthe sloot de dag af en zwom als laatste GoSwimmer nog de 200m vrije slag. Op deze afstand haalde zij haar derde medaille. Dit keer werd ze wel afgetroefd door een oud GoSwimmer. Vlak achter Claudia legde Myrthe mooi beslag op zilver en ook nog eens in een nieuw persoonlijk record.

Met twee keer goud, drie keer zilver en twee keer brons staat Goswim mooi 7e in het medailleklassement. Over twee weken gaan we op voor nog meer medailles. In het weekend van 30-31 mei wordt dan het twee deel van de Regionale Zomerkampioenschappen gezwommen.

Sorry, the comment form is closed at this time.

  • Facebook
  • Twitter