jan 282014
 

TCOp 10 januari vertrokken Hanna Hoogervorst, Floor van Doorne O13 en Quirine Hoekstra O15 met 47 andere meiden uit de regio Utrecht naar Griekenland voor een waterpolo buitenlandstage. De stage werd vanuit Talent Centraal georganiseerd.

Talent Centraal is het Waterpolo Opleidingscentrum voor midden Nederland en heeft als doelstelling om waterpolospelers en –speelsters in de leeftijd van 10 tot 18 jaar zodanig op te leiden dat ze zich kunnen meten met de nationale top in hun leeftijd. Het geboden programma is een aanvulling op de opleiding die de sporters krijgen bij hun club.

Hanna, Floor en Quirine hebben van 10 januari tot 14 januari in Athene veel getraind en geleerd. Van een topsporter wordt verwacht dat hij/zij gedisciplineerd werkt. Dus op tijd aan het ontbijt verschijnen, afspraken na komen en elkaar helpen. In Griekenland was onder andere de afspraak, ben je  te laat dan moest je 10 keer opdrukken.  Of dat nu in het hotel was of ergens in de stad. Zo moesten 2 meiden onder aan de Akropolis midden tussen de toeristen dus gewoon 10 keer opdrukken. Afspraak is afspraak!

TC-2

Naast 2 keer per dag 2 uur trainen in buitenbaden, was het ook heel gezellig met  alle meiden. Op de kamers werd naast huiswerk maken ook gezellig gekletst, UNO of een ander kaart spelletje gespeeld. En natuurlijk was de mobiele telefoon ook erg in trek. De busrit was ook reuze gezellig. Lekker muziekje op en heerlijk meezingen.

Tussen alle trainingen door was er ook nog tijd om de Akropolis te bezoeken, te shoppen en een waterpolo wedstrijd te bekijken. Waterpolo is in Griekenland net zo’n grote sport als voetbal in Nederland. En ook daar hebben ze hooligans, dat maakte de wedstrijd voor de jonge meiden extra spannend.

Op de laatste avond hebben alle meiden O13, O15 en O17 een oefenwedstrijd gespeeld. Wel op verschillende locaties, dus voor de Griekse buschauffeur een behoorlijk uitdaging om overal op tijd te zijn. Tijdens de wedstrijd voerden de meiden alles wat ze geleerd hadden in de praktijk uit.

TC-3

Op dinsdagochtend 14 januari sloten we de training af met een partijtje waarbij iedereen in het water lag. Ook de trainers! Dolle boel, want wat is er nu leuker dan je eigen trainer eens lekker onder water te duwen.

Hanna, Floor en Quirine kunnen deze ervaring weer in hun zak steken. Een reis om nooit meer te vergeten. Wil je meer weten over de belevenissen van de drie dames kijk dan eens op de Facebook pagina van Talent Centraal  of vraag het eens aan de meiden tijdens een training.

Sorry, the comment form is closed at this time.

  • Facebook
  • Twitter